Як приготувати зерна коноплі для ловлі коропа

Як приготувати зерна коноплі для ловлі коропа

Насіння є важливим та привабливим джерелом харчування для коропа та іншої риби завдяки корисним речовинам у складі. Конопля містить до 37 % білків, 60 % жирів та 3 % вуглеводів, а також велику кількість вітамінів (А, Е та В, D). Мінерали кальцій, фосфор, цинк та залізо, а також жирні кислоти (омега-3 та омега-6). Протягом вже довгих років насіння конопель є найулюбленішим харчуванням для коропа. Рибалки успішно використовують їх десятиліттями, але не всі знають, як їх правильно готувати, а для початківців карполова приготування насіння конопель може здатися кошмаром.

Перший спосіб приготування:

 

Замочіть в воді зерна коноплі на сутку. Якщо є можливість краще на 2 сутки. Підчас замочування додайте кусочок нарізаного перця чілі. Після замовчування варіть зерна, доти поки не почнуть розділятися і появлятися білі хвостики. Бажано варити зерна чітко перед рибалкою, щоб вони зберегли свою свіжість.

Пам’ятайте коли ви кормити дрібною фракцією(зернами), то карпу важко з’їсти всю прикормку зразу. Йому потрібно більше часу для пошуку всіх зерен, від того ви виграєте в часі і втримаєте карпа в точці лову.

 

 

Другий спосіб приготування:

Не завжди є час добу вимочувати зерна, а потім їх варити. Але існує спосіб, за допомогою якого ви зможете доводити до повної готовності насіння конопель за годину!
Для цього нам буде потрібно скороварка.
Поміщаємо зерна в скороварку і додаємо води в співвідношенні 1: 3 (1кг насіння, 3 літри води). Включаємо скороварку і, приблизно, через годину насіння розкриються.

Поки вміст вашого відра буде остигати, добавки встигнуть впитатись, а насіння дійдуть до повної готовності. Залежно від температури води, змінюйте свої добавки. Насіння коноплі завжди прекрасно працюють. Не було таких випадків, коли вони могли б нашкодити.