Як ловити білого амура весною.

Як ловити білого амура весною.

Основні характеристики.

Якщо хочете стати професіоналом в області лову Білого Амуру, вам просто обов’язково ознайомиться з його місцем існування, характеристикою, життєвою діяльністю, щоб надалі вам було легше аналізувати свої помилки, приймати вірні рішення в цій галузі і розуміти з ким ви маєте справу.

Лов Білого Амуру.

Білий Амур є великою рибою, яка відноситься до сімейства коропа. В основному його батьківщина це Східна Азія. Ця риба є справжнім трофеєм для рибалки, її зловити не так вже й просто. Тому, як тільки настає сезон лову Амура,а це весна та осінь, починається справжнє полювання на цього красеня.В основному хороше клювання зі сходу сонця до заходу сонця.
Так, є багато думок з приводу якогось певного часу для лову, але воно ще до кінця не досліджено і це питання досі є дискусійним, але одне сказати точно зможу обов’язково його потрібно ловити в тиху, сонячну погоду.

І так, риба амур намагається тільки рослинністю, тому і не дивно, що середовище її проживання буде в основному націлене на водойми, озера, канали та ставки там, де є підвищена рослинність. Буває і так що в місцях, де він мешкає, просто вже не вистачає трави для його харчування, а харчується він багато, з’їдає, скільки ж трави, скільки і важить, тому доводиться догодовувати його, кидати траву у воду. Через те, що риба поїдає дуже багато, перегодувати її просто не реально. Зростання риби в основному 8-10 см на рік, тобто риба за свої 6-7 років життя може досягти довжини до 60 см.

Особливості лову Білого Амуру.

  Так як риба відноситься до сімейства коропових, часто рибалки – любителі ловлять на снасті трохи міцніше, ніж використовується для лову коропа. Насправді добре використовувати волосінь, товщина якої має бути 0.6-0.7 мм, повідець – 0.4-0.6 мм, і гачок розміром 7-9.

Слід розуміти, що дотримання абсолютної тиші в місці лову є дуже важливим моментом, оскільки риба харчується в прибережній зоні рослинністю, вам буде досить легко її злякати. Але якщо це сталося, вам слід все-таки змінити, місце спритності, по тому, як риба просто може опуститися на дно, або вибрати інше місце проживання. Або спробувати її підгодувати. Так як риба є травоїдною, гарним прикормом для неї є рослинність, наприклад, водорості, конюшина, листя гороху і т.д. Знавці рибалки радять готову приманку закріпити зеленою ниткою.

Сам гачок не повинен знаходитися на самому дні або сильно спливати на поверхні, тому, рибалки для балансу в основному використовують бойли в першому випадку, а в другому невеликий шматочок або кульку пінопласту який слід закріпити на волосині.