Тигровий горіх для ловлі коропа та як його приготувати

Тигровий горіх для ловлі коропа та як його приготувати

Чому короп любить тигровий горіх?

При правильному приготуванні тигрові горіхи виділяють привабливість. Природний цукор та амінокислоти, що утворюються під час кип’ятіння, є непереборними для коропа і майже завжди викликають реакцію на годування.

Крім природної привабливості, рибалки також можуть легко додати свої власні аромати до тигрових горіхів на етапі підготовки, щоб відповідати тому ж смаку бойлів або іншої приманки, яку вони використовують. Тигрові горіхи є одними з найбільш універсальних приманок, і їх можна досить легко використовувати в поєднанні практично з будь-якою іншою приманкою.

Смак – це лише один аспект, який робить їх привабливими для коропа. Ще одним важливим фактором, який робить тигрові горіхи чудовою приманкою для лову коропа, є їх текстура. Коли короп кусає тигровий горіх, він дає ідеальний «хрускіт» якого очікує риба, харчуючись натуральною їжею, порівнянну з равликами, мідіями та іншими рослинами, якими харчується короп.

Третій фактор, який робить їх чудовою приманкою для коропа, – це їх розмір. Тигрові горіхи можуть бути різного розміру від одного ядра кукурудзи до 18 мм бойла. Вони є ідеальним шматком для того, щоб короп їх зібрав з дна. Мало того, що вони гарного розміру для їжі, але вони також досить малі, щоб забезпечити гарний килим приманки на дні для коропа. Тигрові горіхи забезпечать коропа залишатися годуватися в зоні протягом тривалого періоду часу, збільшуючи шанси, що вони зрештою підхоплять вашу приманку на гачок.

Рецепт приготування

Тигрові горіхи для ловлі коропа, як і цілу кукурудзу, потрібно підготувати перед використанням як приманки. Це зробить їх м’якшими і вони набагато легше перетравлюється рибою.

Це досить простий процес, хоча і займає багато часу, якщо ви плануєте використовувати їх часто. Тигрові горіхи найкраще готувати, якщо їх замочити у воді на ніч, а потім інтенсивно кип’ятити від 30 хвилин до години.

Ви дізнаєтеся, що вони готові, коли вони стануть дещо м’якими на дотик. Думайте про них як про картоплю; ви хочете, щоб вони були м’якими, але все ще хрусткими, але не м’якими. Після того, як вони закип’ятять, ви можете або злити воду, або продовжити дати їм настоятися. Часто вигідно продовжувати замочувати їх після того, як вони відваряться. Природний цукор буде продовжувати просочуватися і створюватиме дуже привабливий липкий смак.

Деякі рибалки вважають за краще використовувати тигрові горіхи таким чином, а інші люблять зцідити їх і додати свій власний ароматизатор.

Наприклад багато спортсменів люблять замочувати їх після відварювання. Використовувати липку рідину для ароматизації кукурудзи та бойлів, додаючи до сумішей для приманки.

Застосування тигрового горіху

Перед використанням тигрових горішків як прикормку їх можна подрібнити. Роздроблена маса горіхів швидко приваблює коропа і допомагає утримати його у точці лову. Можливо, у такому форматі тигрові горіхи легше засвоюються і моментально виділяють привабливі речовини/олії. Втім, можна успішно ловити та підгодовувати на цілісні зразки.

Вибір насадки

Не погано буде виглядати контраст між солодким і солоним, тому як насадку можно використати законсервовані тигрові горіхи разом із зернами конопель.

Виходить ідеальна суміш для підгодовування, а цілісні горішки можна з упевненістю надягати на волосся.

Робочі варіанти насадок з тигрового горіху

З самим насадковим тигровим горіхом можна поекспериментувати, тут вже більше є простір уяви.

Варіант №1. Просверлити в горіху отвір і вставити шматок пробки, щоб він став плаваючим, або збалансувати до нейтральної плавучості.
Варіант №2. Додати плаваючу кукурудзу, створивши збалансований сніговик.
Варіант №3. Просто надіти один-два тигрові горіхи на волосся, адже ніхто не скасовував звичайну насадку, що тоне.
Варіант №4. Розрізати тигровий горіх навпіл і кожну половинку на волоссі збалансувати білою піною, що плаває. Виходить цікава комбінація, яка вже багато разів доводила свою результативність.