Ловля коропа на флет-метод

Ловля коропа на флет-метод

Метод (англ. method) – один з англійських способів донного лову коропа. Належить до сучасного лову коропа, сазану та інших видів риб сімейства коропових. Аналог лову на пружину, із застосуванням методних годівниць, сучасних матеріалів, елементів оснасток та монтажів, що завдають найменшої шкоди рибі при лові.

Особливості оснащення.

Метод передбачає в оснащенні наявність завантаженої методної годівниці з підгодовуванням, повідець і гачка, на який одягається насадка або наживка, так само може використовуватися волосяний монтаж. При ймовірному обриві основної волосіні, завантажена годівниця повинна відокремлюватися від оснащення і риба звільнятися від годівниці.

Методні підгодовування.

Як підгодовування використовуються підживлювальні суміші для коропа, карася, ляща, линя, що містять підвищену кількість сполучних – кукурудзяне борошно, пшеничне борошно, житнє борошно, ячмінне борошно, гречане борошно, варені крупи (каші), печиво, бісквіт , манна крупа, сухе молоко, патока, меляса, декстрин, агар-агар. У методну суміш додається варена кукурудза, вівсяні пластівці, варена пшениця, варений ячмінь, пелетс, подрібнені бойли, макуха.

Підгодовування повинне мати таку консистенцію, щоб не розбивалося на частини від удару об воду при закиданні. Опустившись на дно, дрібні частинки підгодовування поширюються в товщі води, залучаючи коропа, великі компоненти підгодовування, повинні утримувати коропа, що підійшов у місце лову. Підгодовування може мати компоненти, які використовуються для насадки.

Методні насадки.

Як насадка застосовуються бойли, пелетс, горох, кукурудза, зернові, штучні насадки. Наживка – гнойовий хробак, опариш, личинки комах.

Вид монтажу.

Методне оснащення може мати інлайн монтаж у глухому та ковзному варіанті. При глухому монтажі саме засічення риби відбувається за допомогою ваги годівниці, при ковзному варіанті – за допомогою натягу основної волосіні.

Принцип лову.

Основний принцип лову методом, у доставці в точку лову насадки (наживки), разом з підгодовуванням одночасно, при цьому насадка знаходиться в безпосередній близькості від годівниці або годівниці з підгодовуванням. Риба (короп, карась, лящ, лин), залучені запахом підгодовування, підходять до годівниці, знаходить насадку (наживку), заковтують її та засікаються гачком, за допомогою вантажу годівниці або натягу основної волосіні.